JORDAN

Rundt 800 trappetrinn opp mot Al Deir, The Monastery. En fantastisk tur jeg aldri vil glemme med min høydeskrekk.

Barn, ungdommer og voksne menn får man stort sett tatt bilder av i Jordan. Denne sjarmerende beduinjenta, ved en rasteplass på vei mot Dødehavet, var intet unntak.

Wadi Rum er kjent som verdens fineste ørkenlandskap, og ligger i likhet med Petra på Unescos Verdensarvliste.

Aqaba er Jordans eneste havn, og er vesentlig mere trafikkert enn bildet gir inntrykk av. Men solnedgangen var fin... :-)

Ahmad, den lokale båtbyggeren i Aqaba savner travlere tider. - Dette er et bilde jeg er veldig fornøyd med selv. Hvor jeg fikk fanget hans sørgmodige blikk, der han ser båtene han har bygget kommer inn i havna.

Naturmuseet ved Dødehavet, midt på dagen.

Hot Springs, i nærheten av Dødehavet. Stadig 200 m.u.h. og en naturlig foss med 50 varmegrader. Fabelaktig terapi for kroppen...

Det å komme seg på toppen av en sanddyne, byr på mere jobbing enn antatt. Her har Heidi nådd toppen, mens Steinar og jeg sakte men sikkert kommer etter. Teknikken lå i og skli mindre ned enn det en gikk opp...

Verdens 5. høyeste flaggstang står i Aqaba. Den er 130 meter høy, og veier ikke mindre enn 172 tonn. Nede til venstre, ved flaggstangens bunn, kan man glimte 0,1 tonn av fotografen.

På vei ut i Wadi Rum. Kamelskilt og trafikkpoliti på høyre side.

Al-Khazneh, Treasury. Petras mest berømte verk, her fra litt annen vinkel. Også kjent fra Indiana Jones and the last crusade, som den hellige grals gjemmested.

Al Deir (Monastery) - ligger på en av toppene rundt Petra. Med sin imponerende størrelse på 50 x 50 meter, 800 trappetrinn opp fra Petra er den like imponerende som The Treasury, om ikke mer. Det spesielle med dette bildet er at jeg faktisk greide å finne en vinkel der jeg ikke har sett bilder fra før. :-)

The Siq er hovedveien inn til Petra. Denne kløften på 1,2 kilometer, er nede i 3 meter på det smaleste, og 80 meter dyp. Ved slutten kommer åpenbaringen i form av Al-Khazneh (Treasury).

Selvportrett ute i Wadi Rum. Det spesielle landskapet i denne ørkenen, gjør det populert til filminnspillinger. Lawrence of Arabia (som også foregikk her), Prometheus, Transformers, Star Wars og Red Planet er blant disse.

Her måtte til og med mor smile til slutt... Døtrene lot seg smigre av den kjekke fotografens oppmerksomhet, og etter et minutt med fnising, greide ikke mor og holde masken lenger ;-)

Solnedgang i Aqaba. Øverst til høyre er den israelske byen Eilat, som ligger rett inntil Aqaba. 2 av skipene ligger på israelsk side i Rødehavet.

Disen ved Dødehavet denne dagen gjorde det umulig å se den israelske siden. Dette ble fort veid opp med fantastiske bilder, hvor himmel og hav går i ett. Bading anbefales...

En stopp for fotografens behov. På vei opp Jordans "trollstigen", med Dødehavet (410 m.u.h.) nedenfor.

Fantastisk fargespill i fjellene mot Saudi Arabia.

Fremmedarbeidere i Jordan. Egyptiske veiarbeidere bruktes mye, da de var effektiv og billig arbeidskraft. Noe å tenke på her hjemme...

Dette håndverket begyte man med under 1. verdenskrig, da britiske liasonoffiserer etterlot seg mengder av tomme whiskyflasker.

Skybrudd i Wadi Rum. Her er det bare å komme seg ut, før oversvømmelsen er et faktum. I bakgrunn skimtes Jordans naturlige sfinx.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

M | Svar 12.02.2013 15.50

Fantastiske bilder :)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.02 | 10:15

For et magisk bilde. Vanvittig bra!

...
30.01 | 15:49

Vakkert.

...
30.01 | 08:46

For et bilde. Utrolig mange fine du tar Kinge :)

...
29.01 | 10:36

FANTASTISK!

...
Du liker denne siden